Van Koot klopt Buis in marathonpartij op Nederlandse Loterij NK Tennis

Rolstoeltennisster Aniek van Koot heeft na een marathonsessie met Marjolein Buis op het centre court van Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn de halve finales bereikt van de Nederlandse Loterij NK Tennis.

Aangezien er maar twee speelsters geplaatst werden in het acht plaatsen tellende hoofdschema liepen twee van de vier grote namen de kans om een zware tegenstandster te loten. Aangezien Diede de Groot en Aniek van Koot respectievelijk als eerste en tweede geplaatst werden, liepen Michaela Spaanstra  en Marjolein Buis dat gevaar en zij werden toevalligerwijs gekoppeld aan de favorieten in de eerste ronde.

Van Koot won uiteindelijk van Buis in een reprise van de finale van 2015, toen Van Koot zich tot kampioen kroonde door Buis met 7-6, 6-3 te verslaan. Ditmaal dwong Buis een beslissende set af, maar een overwinning zat er niet in. Van Koot trok met 6-1, 4-6, 6-3 aan het langste eind.

In de halve finales speelt Van Koot, de kampioen van 2014 en 2015, tegen Maaike Derks-Snellenberg of Natascha Hoefhamer.

In de bovenste helft van het speelschema bereikte Donna Jansen de laatste vier, waarin ze het mag opnemen tegen ‘s werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot of Michaela Spaanstra. Jansen won met 6-0, 6-3 van Marlise Peters.

Afmelding Hogenkamp

Richel Hogenkamp heeft zich op het laatste moment teruggetrokken van het toernooi. Hogenkamp was als eerste geplaatst in het damesenkelspel en wordt vervangen door een speelster uit het kwalificatietoernooi. Eerder had Thiemo de Bakker zich terug getrokken.