Spetterende avond uit tijdens NK Tennis

 

Zaterdag en zondag is er tijdens het NK Tennis bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot van alles te beleven. De hele dag staat kok Robert van den Bovenkamp in zijn buitenkeuken heerlijke gerechten te bereiden, terwijl op het ASTER-podium DJ’s voor de juiste sfeer zorgen. Na elke wedstrijd volgt een spelersinterview en na de halve finale herenenkel in de late zaterdagmiddag gaat het dak er af met de band ‘Dames Draaien Door’. En uiteraard is er veel tennis; met onder meer Robin Haase, Richel Hogenkamp en de ‘local heroes’ Jelle Sels en Diede de Groot kent het evenement meerdere publiekstrekkers.

Uitverkocht huis

Tenniscentrum Nieuwe Sloot is voor de eerste keer gastheer van de Nederlandse Loterij NK Tennis. Samen met cateraar en top-kok Robert van den Bovenkamp wordt het tennispubliek een mooi programma voorgeschoteld. Manager Dave Kok kijkt met grote verwachting uit naar dit finaleweekend: “De kaartverkoop loopt harder dan andere jaren en een uitverkocht huis is dan ook ons doel. Als het meezit, spelen Robin Haase en Alphenaar Jelle Sels de halve finale van 17:30 uur, een pracht affiche. En daarna kan het feest losbarsten.”

Dames Draaien Door

Robert van den Bovenkamp heeft met zijn catering Spit&Pan ervaring met grote evenementen in het gehele land. Een Foodcourt op een groot sportevenement is weliswaar nieuw voor hem, maar na vele voorbereidingen kijkt hij met vertrouwen uit naar het komende weekend. Van den Bovenkamp vertelt enthousiast over zijn plan: “Begin oktober had ik het plaatje van het foodcourt al helemaal in mijn hoofd. Vrijdag gaan we 16 uur lang opbouwen en toveren we tennishal 2 om tot één grote feestlocatie. Uiteraard zorgt de band ‘Dames Draaien Door’ voor spektakel, maar ook in sfeervolle verlichting, een centraal podium, een VIP-dek met champagnes en de DJ’s  hebben we flink geïnvesteerd.” Van den Bovenkamp is voor vele Alphenaren bekend van zijn restaurant bij Golfclub Zeegersloot, waar hij het koken op open vuur tot kunst verheft. “Ik kook komend weekend ook buiten. Zowel voor de lunch en het diner pakken we uit, want als zo’n groot sport evenement naar Alphen komt, moet je er wat spectaculairs van maken. Ons team heeft er zin in en met Nieuwe Sloot als partner gaat het zeker lukken.”

Donderdag Jelle Sels en Diede de Groot in het avondprogramma

De komende dagen kijkt Alphen aan den Rijn reikhalzend uit naar de vele mooie partijen die op het programma staan. Uiteraard gaat de extra aandacht uit naar de lokale toppers Jelle Sels en Diede de Groot. Diede: “Jelle ken ik nog niet zo goed. Wij reizen allebei veel, maar altijd naar verschillende toernooien. Dat er nu veel lokale aandacht naar ons uitgaat is leuk en dat verbroedert ook. Donderdag speelt Jelle om 18:30 uur tegen een sterke tegenstander; hopelijk ontstaat er iets als een Alphens thuisvoordeel, haha. Ik ga wel even kijken en na zijn partij mag ik het centre court op. Het zou toch geweldig zijn als de tribunes vol zitten!?!”

TEAN speler Jelle Sels speelt donderdag ‘Not before 18:30 uur’ tegen de runner-up van 2017, Jasper Smit. De kersverse wereldkampioen Diede de Groot speelt op haar thuisclub tegen de mondiale top 12 speelster Micha Spaanstra haar eerste ronde partij.

Toegang is gratis tot en met donderdag. Voor de drie speeldagen die volgen zijn kaarten vanaf € 5,- beschikbaar via www.nk-tennis.nl