Sels voor eigen publiek naar kwartfinales NK Tennis

Jelle Sels heeft de kwartfinales bereikt van de Nederlandse Loterij NK Tennis na een spannende strijd met de 38-jarige Jasper Smit. Op een dag met veel spannende, langdurende partijen stapte Sels om iets na elven als winnaar van het centre court in Tenniscentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn, zijn woonplaats.

Sels klopte Smit, vijfvoudig winnaar van de NTK (voorganger van de NK Tennis) met 7-6, 7-5 en speelt in de kwartfinales tegen Gijs Brouwer. In een gelijkopgaand duel vielen er geen breaks in de eerste set. Sels trok in de tiebreak aan het langste eind. Pas aan het einde van de tweede set was de eerste en enige break van de partij te noteren. Smit werkte op 5-5 nog twee breakpoints weg vanaf 0-40, maar capituleerde op de derde kans. Sels serveerde zich vervolgens na iets meer dan twee uren tennis naar de winst.

Scott Griekspoor plaatste zich eerder op de dag voor de laatste acht na een marathonsessie met Michiel de Krom: 7-6 (3), 3-6, 7-6 (5). Griekspoor speelt vrijdag tegen Jesse Timmermans, die Sem Verbeek klopte met 3-6, 6-4, 6-1, voor een plaats in de halve eindstrijd.

Partij De Groot en Spaanstra verplaatst

Omdat de eerste drie wedstrijden op het centre court allemaal naar drie sets gingen en minstens twee en half uur duurden werd de rolstoeltennispartij van Diede de Groot verplaatst naar de andere baan. De wereldkampioen en titelverdediger deed er niet zo lang over om de halve finales te bereiken. De Groot rekende in iets minder dan een uur af met Michaela Spaanstra: 6-1, 6-1. De lijstaanvoerster speelt voor een plaats in de finale tegen Donna Jansen.

Eerder op de dag plaatste Aniek van Koot zich ten koste van Marjolein Buis voor de laatste vier. Daarin speelt ze tegen Maaike Derks-Snellenberg, die Natascha Hoefhamer versloeg.