Scott Griekspoor en Lesley Kerkhove Nederlands kampioen

Scott Griekspoor en Lesley Kerkhove hebben tijdens de Nederlandse Loterij NK Tennis de nationale titels veroverd in het enkelspel. Diede de Groot en Maikel Scheffers werden in Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn de Nederlands kampioenen in het rolstoeltennis.

Lesley Kerkhove hoefde op de finaledag niet in actie te komen tijdens haar damesenkelspelfinale. Bibiane Schoofs moest de partij opgeven vanwege ziekte. In het herenenkelspel wist Scott Griekspoor de lokale held Jelle Sels te verslaan met 6-4, 6-4. Griekspoor: “Er hing in Tenniscentrum Nieuwe Sloot een echte tennissfeer. Het oude tennisgevoel van vroeger. Het is een mooie prijs om op je lijstje te hebben staan. Op dit moment is het een van de mooiere momenten, maar mijn Challengeroverwinning eerder dit jaar in Blois staat op de eerste plaats. De Davis Cup-ontmoeting tegen Canada vond ik ook erg bijzonder. Maar dit NK staat voorlopig wel in mijn top3!”

De finale in het damesrolstoeltennis werd gewonnen door de nummer 1 van de wereld Diede de Groot, die voor het derde jaar op rij kampioen werd. In de finale versloeg zij Aniek van Koot met 6-2, 6-1. Maikel Scheffers prolongeerde zijn titel bij de mannen door Tom Egberink met 6-3, 6-4 te verslaan. Voor de Brabander is het de zesde titel op rij en zevende in totaal.

Dubbelspel
Lesley Kerkhove pakte de dubbel. Naast de titel in het enkelspel kroonde ze zich ook tot Nederlands kampioen in het dubbelspel, samen met Demi Schuurs. Het als eerste geplaatste duo versloeg in de finale Chayenne Ewijk en Rosalie van der Hoek met 6-1, 6-3. Scott Griekspoor ging er net niet met de dubbel vandoor. Samen met Botic van de Zandschulp verloor hij in het herendubbelspel van dubbelspecialisten Matwé Middelkoop en Sander Arends met 7-5, 2-6, 8-10.

In het rolstoeltennis ging zowel Diede de Groot als Maikel Scheffers er met de dubbel vandoor. De Groot won samen met Marjolein Buis de titel in het damesdubbelspel. Aniek van Koot en Michaela Spaanstra werden verslagen met 3-6, 6-2, 10-6. Scheffers pakte samen met Ruben Spaargaren de titel in het herendubbelspel door Tom Egberink en Rody de Bie te verslaan met 6-1, 6-3.

Junioren

Niels Vink en Jinte Bos maakten hun favorietenrollen waren en pakten de nationale juniorentitels. Vink won net als in de halve finales zonder een game af te staan. Maarten ter Hofte werd met 6-0, 6-0 opzij gezet. Bos gunde Lizzy de Greef slechts drie games: 6-3, 6-0.

De Nederlandse Loterij NK Tennis werd dit jaar voor het eerst gehouden in Tenniscentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn na jaren Topsportcentrum Rotterdam als gastheer te hebben gehad. In Rotterdam werd daarvoor ook al jarenlang de KNLTB Masters gehouden. De nationale titels werden toen nog in de zomermaanden verdeeld op de NTK.