Padelweek

3 tot 9 december - voorprogramma van het NK Tennis

Nieuwe Sloot is gek van padel en deze sport mag in het voorprogramma van het NK Tennis natuurlijk niet ontbreken. Vanaf maandag 3 december krijgt sportief Alphen aan den Rijn ruim de mogelijkheid om kennis te maken met de sport die menig sportliefhebber inmiddels in zijn greep heeft; Padel! De  padelbaan zal op indoor tennisbaan 8 worden geplaatst. Met activiteiten voor alle doelgroepen is er van alles te beleven.

De mobiele padelbaan wordt al een week voorafgaand aan de Play offs in de derde hal van Nieuwe Sloot geplaatst. Binnen een zeer gevarieerd programma zal uiteindelijk het Jeugdsportfonds Alphen de grote winnaar zijn, want met enkele activiteiten wordt ingezet op inkomsten voor dit goede doel. Organisator Joost Berkhout is sinds een klein jaar zelf fervent padel speler en dicht de sport een grote toekomst toe: “In Spanje is padel na voetbal inmiddels de meest beoefende sport. Een vergelijkbaar groeiscenario als in Spanje is voor Nederland niet ondenkbaar. Over tien jaar verwacht ik dat het aantal padelspelers het aantal tennissers in Nederland benadert.” Het programma dat van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december duurt zal op één baan worden afgewerkt. Alphense sportverenigingen strijden tegen elkaar, bedrijventeams nemen het tegen elkaar op en ook de gevorderde padelspeler komt aan zijn trekken.  Reserveren van de baan kan beperkt, maar is ook mogelijk via nieuwesloot.nl een baan of bel onze receptie via 0172 – 748494.

Van woensdag tot en met vrijdag zal elk moment benut worden om de baan te bespelen. Deze laatste 72 uur richting de Play Offs kent het volgende programma:

  • Woensdag 5 december – 24 uur clinics verzorgd door Sven, Bob en Gerben
    De drie padeltrainers gaan 24 uur clinics verzorgen. In de nacht duren de clinics anderhalf uur en overdag kan je een uur aansluiten. De clinics zijn gratis en bij de baan staat een pot om vrijblijvend te doneren voor het jeugdsportfonds. Aanmelden gaat via de reserveringsapp van Nieuwe Sloot, maar een belletje naar de receptie kan natuurlijk ook via 0172 74 84 94
  • Donderdag 6 december – 24 uur teamwedstrijden Spanje tegen Argentinië
    Twee teams van vier spelers van gelijkwaardig niveau strijden in een zogenaamd Ryder Cup format (Spanje tegen Argentinië) om de eer en dragen met een vrijblijvende bijdrage bij aan het goede doel, het Jeugdsportfonds. Mogen we ook jou wakker maken voor een potje padel? Mobiliseer dan een team en meld je aan een leuke wedstrijd volgens het competitieformat. Stuur een mail naar gerben.degroot@nieuwesloot.nl en ontvang instructies hoe jij jouw team aan kan melden voor één van de zes beschikbare tijdslots. Met € 40,- per team dekken we de kosten voor ballen, twee drankjes p.p. en happen passend bij het tijdstip van de match.
  • Vrijdag 7 december – 24 uur bedrijven wedstrijden Spanje tegen Argentinië
    Bedrijven vormen teams met vier spelers en komen namens Spanje of Argentinië uit in deze Ryder Cup Padel. Tijdens dit invitatietoernooi zal er aan sfeer, hapjes en drankje niets ontbreken. De deelnemende bedrijven spelen hun wedstrijden in één van de zes beschikbare tijdslots. Met een bijdrage van € 130,- per team doneren de teams ook een prachtig bedrag voor het goede doel. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Wendela Kok via wen@wensd.nl

Rondom de prijsuitreiking van de play offs zal op zondagmiddag 9 december het winnende team land worden gehuldigd, waarna beide captains de cheque aan het Jeugdsportfonds overhandigen. Deze prijsuitreiking zal omstreeks 16:00 uur plaatsvinden.

Op 8 en 9 december 2018 organiseert de KNLTB de landelijke play-offs van de Topklasse padel in Alphen aan den Rijn. De beste vier teams van Nederland komen dit weekend bijeen om te strijden om de Nederlandse titel. Na zeven speelweken in oktober en november hebben Tilburg Siux, Health City Hoenderdaal, Rekre Sport Padel Alphen en Adidas Padel Neckslag zich geplaatst.

Voor het eerst bestond de KNLTB Topklasse Padel, het hoogste niveau in de KNLTB Najaarscompetitie Padel, uit twee poules van zeven teams. Aan de play-offs doen de nummers één en twee uit beide poules mee.

Op zaterdag 8 december worden de halve finales gespeeld vanaf 10.00 uur, op zondag 9 december 13.00 uur staat de finale tussen de winnaars op het programma. In het laatste weekeinde voor de start van de Nederlandse Loterij NK Tennis (10-16 december) wordt op het centrecourt van Tenniscentrum Nieuwe Sloot een padelkooi geplaatst waar de vier teams het tegen elkaar gaan opnemen.

Nieuws & Agenda

Scott Griekspoor en Lesley Kerkhove Nederlands kampioen

Scott Griekspoor en Lesley Kerkhove hebben tijdens de Nederlandse Loterij NK Tennis de nationale titels […]

Lees meer
Bijna alle finalisten van 2018 bekend

De thriller tussen de gebroeders Griekspoor trok veel publiek zaterdagmiddag. Tallon en Scott, respectievelijk tweede […]

Lees meer

Sponsoren