Nijboer stunt met zege op Haase op NK Tennis

Ryan Nijboer heeft op de Nederlandse Loterij NK Tennis verrassend de halve finales bereikt. De negentienjarige Drontenaar zorgde voor een stunt door titelverdediger Robin Haase te verslaan.

Nijboer, de nummer 672 op de wereldranglijst, was in een spannende partij in drie sets te sterk voor de als eerste geplaatste Haase. Het werd 7-6, 2-6 en 6-4. Voor Haase was het zijn eerste partij in Alphen aan den Rijn, hij had in de eerste ronde een bye.

Nijboer behaalde deze maand zijn hoogste ranking ooit op de wereldranglijst. Hij haalde vorige maand twee keer de finale van Futuretoernooien in Sharm El Sheikh, Egypte. De tennisser uit Flevoland treft in de halve finales de winnaar van de partij tussen Jelle Sels en Gijs Brouwer.

In de andere halve eindstrijd staan de gebroeders Griekspoor, Tallon en Scott, tegenover elkaar. De als tweede geplaatste Tallon Griekspoor zag Botic van de Zandschulp, winnaar van de nationale titel in 2016, in de tweede set bij een stand van 6-3 en 2-3 opgeven. Scott Griekspoor rekende in drie sets af met Jesse Timmermans, 4-6, 6-2 en 6-3.

Hartono en Lamens naar laatste vier

In het vrouwentoernooi staan Arianne Hartono, Suzan Lamens, Lesley Kerkhove, Bibiane Schoofs in de halve finales. Lamens, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, won met 6-3, 7-6 (3) van lucky loser Annelou Nab. Nab was de vervangster van Richel Hogenkamp.

Lamens treft in de halve eindstrijd de als derde geplaatste Kerkhove. De speelster uit Zierikzee maakte een einde aan de opmars van qualifier Daevenia Achong, 6-2 en 6-4.

Hartono, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi, schakelde de andere wildcardhoudster Eva Vedder uit. Het werd 6-3, 6-4 voor de speelster uit Meppel. Hartono neemt het in de halve finales op tegen Bibiane Schoofs. De nummer twee van de plaatsingslijst boekte een vlotte zege op Jasmijn Gimbrere, 6-2, 6-0.

Bekijk hier alle uitslagen van de Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn.