Jelle Sels vierde geplaatst

De Nederlandse Loterij NK Tennis is maandag succesvol van start gegaan. Enkele uren nadat de laatste glaswanden op de vrachtwagen waren geladen, werd de eerste kwalificatiewedstrijd op het centre court gespeeld. Op de dag van de loting werd Thiemo de Bakker gedwongen zich vanwege een blessure terug te trekken. Jelle Sels ‘profiteerde’ door als vierde geplaatste speler in het schema geplaatst te worden.

Loting

Op maandag 19:00 uur vond de loting plaats. Voor ‘local hero’ Sels leidde dit tot een beschermde status in het hoofdschema van het heren enkelspel. Sels zal desalniettemin zich gelijk van zijn beste kant moeten laten zien, als hij in de eerste ronde de vice-kampioen van 2017 treft. Het Alphense publiek krijgt in de eerste ronde dus een mooi affiche voorgeschoteld. In geval van een overwinning zal de TEAN speler  ook in de tweede ronde het thuisvoordeel moeten benutten om zich uiteindelijk in de sterke ‘bovenste helft’ bij de laatste te kunnen scharen. Een halve finale waarin op zaterdag dan mogelijk Robin Haase de tegenstander zou kunnen zijn.

De favorieten bij de dames zijn Richel Hogenkamp (1) en Bibiane Schoofs (2). Gelijk aan de eerste twee geplaatsten bij de heren Robin Haase en Tallon Griekspoor, hebben zij in de eerste ronde een bye. Titelverdedigster Cheyenne Ewijk zal zich in de eerste ronde moeten ontdoen van Eva Vedder om een plekje in de kwartfinale te behalen.

Bij de loting van het speelveld bij damesenkelspel rolstoeltennis waren de ogen gericht op de vier topspelers De Groot (1), van Koot (2), Buis en Spaanstra. Het lot koppelde de spelers uit de mondiale top 12 al in de eerste ronde aan elkaar. In het schema van acht krijgen conform de reglementen slechts de twee hoogst genoteerde spelers een beschermde status. Insiders zien hiermee de gedroomde affiches voor de halve finale reeds donderdag op de baan staan.

Speelschema

Dinsdag rond het middaguur worden de wedstrijden van het hoofdtoernooi gepland en weet tennis minnend wanneer hun favorieten de eerste wedstrijden spelen. Alphen aan den Rijn loopt warm voor mooie wedstrijden op topniveau en zal met bijzondere aandacht uitkijken naar de verrichtingen van Jelle Sels, Diede de groot en Lizzy de Greef. De pas 14 jarige plaatste zich afgelopen weekend voor de jeugdfinale van het rolstoeltennistoernooi. De Greef mag daarbij ook voor eigen publiek haar debuut maken in het dubbelspel van het senioren toernooi. In de eerste ronde mag zij aantreden tegen Aniek van Koot en Micha Spaanstra.