Goed begin Brouwer en Nijboer op de Nederlandse Loterij NK Tennis

Gijs Brouwer en Ryan Nijboer zijn uitstekend begonnen aan de Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn. Brouwer schakelde Boy Westerhof uit, Nijboer won van Justin Eleveld.

De 22-jarige Brouwer was in twee sets te sterk voor de elf jaar oudere Westerhof, 6-4, 6-3. Brouwer treft in de kwartfinales de winnaar van de partij tussen de als vierde geplaatste Jelle Sels en Jasper Smit. Brouwer is bezig aan een mooi tennisjaar. Hij bereikte deze maand zijn hoogste ranking ooit, de in de Verenigde Staten geboren tennisser is nu de nummer 364 van de wereld.

Nijboer was in de eerste ronde met 6-4 en 7-6 te sterk voor Eleveld. De negentienjarige Drontenaar kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi. In de kwartfinales wacht Nijboer een zware kluif, hij neemt het op tegen de als eerste geplaatste Robin Haase. De titelverdediger had in de eerste ronde een bye.

In het enkelspel bij de vrouwen hebben Daevenia Achong en Suzan Lamens de kwartfinales bereikt. De achttienjarige Achong won met 6-4, 6-1 van Kelly Versteeg. Lamens, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, won in drie sets van Stephanie Visscher, 1-6, 6-2 en 6-4. Lamens treft nu de nummer één van de plaatsingslijst, Richel Hogenkamp.

Spaargaren en Scheffers beginnen met winst

Ook de rolstoeltennissers zijn aan het hoofdtoernooi begonnen. De als eerste geplaatste Ruben Spaargaren won in de eerste ronde van Carlos Anker, 6-0 en 6-4. De nummer twee van de plaatsingslijst, titelverdediger Maikel Scheffers, schakelde Patrick Elzinga uit, 6-0, 6-0. In de halve eindstrijd neemt Scheffers het op tegen Mitchel Graauw. Hij hoefde niet in actie te komen, tegenstander Rutger Bakker moest verstek laten gaan voor de partij in de eerste ronde.

Bekijk hier alle uitslagen van de Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn.

Feestje op Kidsday

Met ruim 200 aanmeldingen was de Kidsday van de Nederlandse Loterij NK Tennis uitverkocht. Onder leiding van Jurre Holman maakten vijf trainers er samen met ‘Ace’ en ‘Love’ een mooi feestje van. In drie shifts werden de kinderen uitgedaagd met challenges en spelletjes.