Bijna alle finalisten van 2018 bekend

De thriller tussen de gebroeders Griekspoor trok veel publiek zaterdagmiddag. Tallon en Scott, respectievelijk tweede en derde geplaatst, wisten er in de halve finale een spannende driesetter van te maken. In een wedstrijd waarbij Tallon één breakkans meer kreeg dan zijn broer, wist Scott zijn kansen vaker te benutten. Het werd 6-7, 6-3, 6-4 voor de oudere broer Scott.

Scott zal het morgen in de finale op gaan nemen tegen de winnaar uit de wedstrijd Nijboer – Sels. Ryan Nijboer wist vrijdagavond verrassend genoeg de als nummer één geplaatste Robin Haase uit te schakelen. De pas negentienjarige speler zal in de halve finale een zware kluif hebben aan de Alphense Jelle Sels [4].

Zaterdagochtend speelden Spaargaren en Egberink ook al een driesetter op het Centre Court. Met een eindstand van 5-7, 6-4, 7-5 mag Tom Egberink morgen in het rolstoeltoernooi een gooi doen naar de nationale titel tegenover de als tweede geplaatste Maikel Scheffers. De rolstoelfinale bij de dames is ook bekend. Diede de Groot [1] en Aniek van Koot [2] wisten beiden zonder gameverlies een plek in de finale te veroveren. Dit beloven morgen twee spannende partijen te worden.

In het damesenkelspel heeft Bibiane Schoofs [2] haar geplaatste status waar kunnen maken. Zij mag het morgen gaan opnemen tegen de winnaar uit de partij die vanavond gespeeld gaat worden, tussen Suzan Lamens [Q] en Lesley Kerkhove [3].